Presència de Fiare Illes Balears a la I trobada estatal de Fiare

Presència de Fiare Illes Balears a la I trobada estatal de Fiare

Varis membres de l’associació territorial Fiare Illes Balears, han participat en la I Trobada estatal de Fiare (Fundación Inversión y Ahorro Responsable) que ha reunit aquest cap de setmana a més de 300 socis a Rivas – Vaciamadrid.

En aquesta trobada, s’ha destacat la importància de crear una economia al servei de les persones, una economia social i solidaria que recuperi el l’origen històric del concepte economia. Les finances ètiques són una eina imprescindible per aconseguir-ho. Així ho va constatar Ugo Biggieri, president de La Banca Populare Ètica, afirmant que són necessàries les aliances d’àmbit nacional e internacional per promoure les finances ètiques. Biggieri va parlar també de “transparència” i “crear noves regles del joc”, dos conceptes bàsics per al projecte Fiare tal com explicar Peru Sasia i Juan Garibi (president i director de Fiare respectivament)

Entre els punts a treballar en aquesta primera trobada estava la creació d’una cooperativa de crèdit entre Fiare i la Banca Popular ètica italiana amb l’objectiu de poder oferir serveis financers de forma més pràctica i senzilla a partir de 2013 en el territori espanyol.

Aquesta trobada ha permès reforçar i posar en valor el paper que juguen els grups locals en la creació d’aquest nou projecte, essent aquests els principals espais de participació dels socis en el procés de creació d’un nou model bancari, una banca ètica.

La clausura d’aquesta primera trobada fou de mans de Carlos Taibo, professor de ciències polítiques a l’Universitat Autònoma de Madrid i ferm partidari del moviment antiglobalització i del concepte de decreixement. Entre les seves conclusions, molt aplaudides pel públic existent, destacà la necessitat de crear espais alternatius autogestionats que demostrin que les coses es poden fer d’una altre manera. Segons les seves pròpies paraules, Fiare és un clar exemple d’una forma diferent de fer les coses, una forma democràtica, transparent i participativa de fer finances.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: