Projecte Fiare 2011 – 2012. Memòria 2011

No és exagerat dir que l’any 2011 ha suposat, en varis aspectes, el tancament d’una etapa. Una etapa que podríem anomenar “fundacional”, en la que s’ha anat construint l’estructura social de Fiare i s’ha anat perfilant el nostre model de funcionament. Una etapa en la que s’ha apostat per començar a desenvolupar una petita activitat financera com a agents de la Banca Populare Etica que permeti crear un circuit d’intermediació que uneixi l’estalvi amb el crèdit per a la transformació social. Ha sigut una aposta arriscada i costosa que hem pogut portar a terme gràcies al compromís de tots els que formem part d’aquest projecte.

La crisis financera i els seus devastadors efectes en les persones més dèbils i en les organitzacions que amb elles treballen reforcen el nostre convenciment que és necessari el projecte en el que estem treballant. Construir un sistema de Banca Ètica no és només possible, sinó que és necessari i urgent.

Partint d’aquesta necessitat i del creixement viscut al llarg de 2011 hem emprès el 2012 amb molta energia, caminant cap a un nou projecte conjunt amb la Banca Popolare Etica que ens permeti consolidar una cooperativa d’àmplia base social i que ens permeti aconseguir, de cara al 2013, allò que fa anys que anhelem: Poder operar a nivell estatal com a cooperativa de crèdit i poder oferir progressivament els serveis bancaris habituals, reforçant un circuit d’intermediació que permeti orientar el crèdit a la construcció d’una societat més justa e inclusiva.

Un dels nostres principals objectius per a 2012 continua sent crear una base social forta i cohesionada amb estructures de participació que permetin posar en valor les capacitats i l’esforç de les persones que dia a dia construïm Fiare. Des de les estructures de coordinació a nivell territorial i estatal fins als grups locals, la base social de Fiare ha anat consolidant una realitat dinàmica en constant moviment. Una realitat que permet que el projecte segueixi creixent i poc a poc vagi assolint els objectius que es planteja.

Per aquest motiu volem compartir la memòria 2011 i com sempre us animem que us aneu informant a través del blog i de la web www.proyectofiare.com sobre com evoluciona el projecte i com hi podeu participar!

Memoria_Fiare_cast_2011

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: