Moció a l’Ajuntament de Palma

El grup municipal Més per Palma ha presentat una moció que es debatrà al plenari de demà, 30 de gener, que insta l’Ajuntament a signar un conveni amb l’Associació Fiare Illes Balears amb l’objectiu d’esdevenir soci col·laborador del projecte Fiare – Banca Ètica. L’Ajuntament passaria a convertir-se en protagonista en el foment d’un nou model d’intermediació bancària fonamentat en el cooperativisme, en la participació ciutadana i en els principis de banca ètica que defineixen Fiare: transparència, democràcia, caràcter no lucratiu, inversió social, estalvi responsable, sostenibilitat i justícia social.

Cal recordar que Fiare només financia projectes que tinguin un impacte positiu per a la societat i el medi ambient. Es poden agrupar tipològicament en aquests quatre grups:

  • Agroecologia i sostenibilitat
  • Inserció social
  • Cooperació i comerç just
  • Educació i cultura

El projecte de banca ètica, ciutadana i cooperativa Fiare el formen persones físiques, entitats i també institucions públiques d’àmbit local. És el cas a Euskadi dels ajuntaments de Donòstia, Errenteria i Ordizia; a Galícia el de Manzaneda; a Catalunya els ajuntaments de El Prat de Llobregat, Sabadell i Montmany-Figaró; a Madrid el de RivasVaciamadrid; a Navarra els de Burlada, Ansoain, Berriozar, Villaba y Huartepa; a València l’ajuntament d’Albuixech i a les illes Canàries Agüimes.

Des de Fiare Illes Balears agraïm, de nou, la iniciativa de Més per Palma i esperam poder fer una valoració positiva del resultat de la votació.

Edició: finalment la moció ha quedat suspesa a l’espera de celebrar una reunió amb el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament, en què es donarà informació del projecte Fiare i de l’experiència d’altres Ajuntaments que ja són socis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: