L’Ajuntament de Santa Maria del Camí, nou soci de Fiare Banca Ètica

El passat mes de gener el ple de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí aprovà una moció en què es decidí signar un conveni de col·laboració amb Fiare Banca Ètica i l’entrada com a soci dins la cooperativa de crèdit. Prèviament ja s’havia realitzat un conferència a la biblioteca de Cas Metge Rei perquè els veïnats i les veïnades de Santa Maria del Camí es poguessin informar sobre el projecte.

santamaria

Ahir, dimarts 25 de març, Rosa Vich com a Batlessa de Santa Maria del Camí i Alexandre Duran com a vicepresident de Fiare Illes Balears signaren a la sala de plens de l’Ajuntament el conveni de col·laboració perquè l’Ajuntament de Santa Maria del Camí entràs com a soci dins la cooperativa.

Rosa Vich afirmà “Ara més que mai és necessari tenir un sistema financer responsable i ètic, i des de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí volem aportar el nostre granet d’arena per donar a conèixer i participar activament en aquesta cooperativa financera ciutadana i ètica”.

Per la seva part, Alexandre Duran senyalà que “l’entrada en la cooperativa de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, com fa poc també la d’Esporles, és una fita molt important cap a la construcció d’una entitat d’intermediació financera que treballa, des de la participació ciutadana, per a la transformació social i la sostenibilitat”.

Fiare Banca Ètica és una cooperativa de crèdit que ha captat 39,3 milions d’euros d’estalvi i ha concedit crèdit per valor de 28 milions d’euros seguint una sèrie de criteris socials i mediambientals. Actualment la formen 4.856 socis/es dels quals hi ha 525 entitats i administracions públiques d’arreu de tot l’Estat espanyol. A les Illes Balears compta amb 92 persones i entitats sòcies.

Anuncis

Una resposta

  1. […] Nota: Na cuarta semana de xaneiro demos a benvida ao concello de Hernani, que tamén se fixo socio de FIARE. En marzo achegáronse os concello de Azpeitia, Oñati, e Usurbil.  A finais do mes de maio de 2013, os concellos de Figaró-Montmany (Barcelona) e de Vilanova i la Geltrú (Barcelona)confirman o seus apoio ás finanzas éticas uníndose como persoa socia a Fiare-BpE. Outros foron incorporándose ao longo do segundo semestre de 2013 e podemos aledarnos de que nos primeiros meses deste ano 2014 xa son dous máis os concellos que se achegan a Fiare: o de Bergara,o de Esporles e o de Santa María del Camí. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: