El Ple de l’Ajuntament de Palma aprova una moció de suport a Fiare Illes Balears

El Ple de l’Ajuntament de Palma celebrat avui ha aprovat per unanimitat una moció, presentada pel grup Més per Palma, de suport a Fiare Illes Balears. A la moció s’inclou el foment de la banca ètica en els objectius de les subvencions per a entitats socials i el suport a la difusió de la banca ètica entre la ciutadania. A més, s’insta el govern municipal a estudiar l’obertura d’un dipòsit com a client de Fiare Banca Ètica i a poder treballar plegats en matèria de microfinances.

PalmaImatge del ple que ha aprovat la moció (via Neus Truyol)

L’acord complet aprovat avui és aquest:

L’activitat econòmica no és neutral. No es desenvolupa mitjançant mecanismes automàtics, involuntaris o inintencionats. Tota decisió econòmica és, en darrer terme, una decisió ètica, assumida des d’un marc determinat de convicció.

En els nostres entorns, cada vegada més persones i organitzacions es van fent conscients d’aquesta realitat i intenten prendre les decisions sobre el destí dels seus estalvis, sobre les seves sol·licituds de crèdit o les seves inversions amb responsabilitat, basant-se en una informació fiable i suficient.

Creiem que les finances ètiques són un mecanisme innovador de transformació social basat en l’assumpció del concepte de responsabilitat social i mediambiental per part d’empreses i institucions financeres.

Finançar activitats econòmiques que tinguin un impacte social positiu, representa donar suport a empreses i projectes socials, mediambientals i humanitaris amb especial atenció en posar recursos a l’abast de les persones i
col·lectius més desafavorits i a les organitzacions que treballen per aquesta causa.

La Banca Ètica representa oferir a les persones estalviadores i inversores, la possibilitat de donar suport a activitats i projectes amb un objectiu clarament social, canalitzant els seus desitjos de decidir responsablement l’ús que d’aquests en fa l’entitat financera.

Que L’ASSOCIACIÓ FIARE ILLES BALEARS és una iniciativa ciutadana sense ànim de lucre, caracteritzat per un funcionament participatiu i cooperatiu. L’objecte social principal és “el treball i suport a la implantació a les Illes Balears d’una proposta concreta d’intermediació financera ètica” mitjançant la creació d’una Cooperativa d’àmbit estatal que es fusionarà per a la constitució d’una Cooperativa de Crèdit europea en els termes previstos en el Projecte FIARE. A les Illes Balears formen part d’aquesta xarxa la Fundació Deixalles, REAS Balears, l’Ateneu Pere Mascaró, l’Ateneu Alcari, S’Altra Senalla, Càritas Diocesana de Mallorca, Avanç Filmacions Educatives i Càritas Diocesana de Menorca, a més de nombroses persones que a títol personal volen donar suport a la iniciativa.

Per tot, el Ple de l’Ajuntament de Palma adopta els següents acords:

1. El Ple de l’Ajuntament de Palma valora positivament la iniciativa de l’Associació Fiare Illes Balears i es compromet a donar suport en la creació d’una cooperativa de crèdit d’àmbit Estatal que funcioni d’acord amb els criteris de la Banca ètica.
2. El Ple de l’Ajuntament de Palma introduirà, entre els objectius de les subvencions per entitats socials, el foment de la banca ètica.
3. El Ple de l’Ajuntament de Palma donarà suport a la difusió de les iniciatives de la banca ètica, entre la ciutadania com entre les persones emprenedores.
4. El Ple de l’Ajuntament de Palma insta al govern municipal a estudiar, de cara al futur, l’obertura d’un depòsit bancari com a client de Fiare.
5. El Ple de l’Ajuntament de Palma insta al govern municipal a estudiar les possibilitats de treballar amb Fiare en matèria de microfinances.

Palma, 27 de març de 2014

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: