Breu resum de la segona Assemblea de l’Àrea Fiare celebrada a Barcelona

El passat cap de setmana es va celebrar a Barcelona la segona Assemblea de l’Àrea Fiare – Banca Etica. Aprofitant l’esdeviment, el dia anterior es va reunir, per primera vegada fora d’Itàlia, el Consell d’Administració de Banca Popolare Etica (BpE). L’horabaixa, membres del Consell d’Administració, entre d’ells Ugo Biggeri, president de BpE, van referir-se als nous reptes d’aquest projecte europeu de banca ètica, quan es compleixen 15 anys de l’inici de l’activitat bancària de BpE a Itàlia.

A l’Assemblea de dissabte, en què participaren més de 350 persones, s’anuncià que, si no hi ha entrebancs inesperats, el mes de setembre l’oficina de Bilbao passarà a ser una filial de Banca Popolare Etica (ara és un agent comercial); això suposarà la millora i ampliació progressiva dels serveis que, en una primera etapa, es dirigiran a clients i socis. Els tràmits burocràtics ja casi han arribat al punt final i només queden alguns aspectes tècnics per concloure l’adaptació del local que ha d’acollir l’oficina.

Es va presentar també la que serà la nova imatge corporativa de Fiare – Banca Etica, que s’anirà implementant progressivament al llarg dels propers mesos. Aquí en teniu un tast:

fiare

L’assemblea va seguir amb la celebració de quatre tallers:

  • Economia feminista i finaces ètiques. Aproximacions i reptes
  • Consum crític: alternatives per construir el Mercat Social
  • Eines parabancàries: relacions amb la banca ètica
  • Fiare-Banca Etica, com ens veiem en 15 anys?

La conclusió de l’acte va ser la intervenció de Cristina de la Cruz, ratificada com a candidata de l’Àrea Fiare a l’elecció cel Comitè d’Ètica de BpE, que va exposar els reptes d’aquest comitè de cara al futur immediat. L’elecció del comitè es farà a l’Assemblea de la cooperativa que se celebrarà el 24 de maig a Nàpols.

Per diumenge es van programar dos tallers: d’una banda un taller formatiu per a les persones que formen part de comitès d’avaluació ètico-social i, de l’altra un taller on es retornaren les aportacions dels GITs al procés de definició dels productes finacers i es marcaren les línies de continuitat de treball. La jornada de treball va cloure amb les reunions de coordinació de les tres zones de l’Àrea Fiare; les Illes Balears es troba inclosa a la Zona Mediterrània.

El proper dissabte 5 d’abril ampliarem la informació de tot allò que es va tractar a l’assemblea de Fiare Illes Balears, a la que han estat convocades totes les persones sòcies.

Finalment, adjuntem un petit recull fotogràfic de l’Assemblea de dissabte:

20140329_13240320140329_13245320140329_132807 20140329_140714

L’Assemblea es va enregistrar en video, que es pot veure aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: