Resum de la conferència “De la crisi bancària a la banca ètica”

Ahir es va celebrar la conferència “De la crisi bancària a la banca ètica. Una alternativa socialment responsable”, a càrrec de Joan Ramon Sanchis. Des del grup local de Fiare a les Illes Balears valoram molt possitivament l’esdeveniment des de diferents punts de vista: pel contingut i l’exposició de la conferència, per l’assistència, per la particpació i les aportacions que va generar el debat i pel marc on ens va celebrar.

Joan Ramon Sanchis va fer un repàs a com s’ha arribat a la situació actual de crisi financera, com s’està vivint un procés de concentració oligopolística en perjudici de les antigues caixes d’estalvi (abans ja s’havia acabat amb la banca pública) i, encara en projecte, contra les petites cooperatives de crèdit. En contraposició a aquesta situació va exposar les alterntives que proposen les finances ètiques, ja siguin institucions parabancàries (Coop57, CASX, les diverses plataformes de crowdfunding,…) o bé la banca ètica, fent especial esment a la banca ètica de base cooperativa que representa Fiare Banca Etica.

En les intervencions posteriors a la conferència es va produir un interessant debat sobre el paper de la banca pública i com es complementaria amb la banca ètica, particularment la de base cooperativa i ciutadana. Es va plantejar l’amenaça que suposa el TTIP, la implicació de la banca ètica amb el programari lliure o les formes de participació dels socis a Fiare Banca Etica, entre d’altres qüestions.

Aquí teniu un  petit recull fotogràfic de l’acte:

Joan Ramon Sanchis

Joan Ramon Sanchis

Joaquim Valdivielso, Alexandre Duran i Joan Ramon Sanchis

Joaquim Valdivielso, Alexandre Duran i Joan Ramon Sanchis

5

1

4

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: