Resum i valoració de la I Fira del Mercat Social de Mallorca

Com ja bé sabeu, aquest passat cap DSCN0046de setmana s’ha celebrat la I Fira del Mercat Social de Mallorca, en què hem participat 35 entitats com a expositors, ponents i dinamitzadors de tallers i accions lúdiques. A part de les finances ètiques, la Fira ha comptat amb la presència d’iniciatives de comerç just, d’inserció sociolaboral, d’agroecologia i protecció del medi ambient, serveis de telecomunicacions ètics, energia verda i educació i cultura.

La valoració que podem fer des del GIT de Fiare Banca Etica a les Illes Balears només pot ser positiva, i des de molts vessants: pel que respecta a l’organització per haver aconseguit reunir aquestes 35 entitats i haver executat la implantació de la Fira i per l’assistència de públic, més de 3.000 persones, tot i les adverses previsiones meteorològiques. Volem felicitar de tot cor als responsables de l’Associació del Mercat Social de les Illes Balears per la seva extraordinària feina, tant en volum com en qualitat, tot valorant que és una entitat que gairebé no té un any de vida.

Pel que respecta a la participació, ja ha quedat dit que l’assistència de públic va ser extraordinària. Però també ho va ser la seva implicació, les ganes de conèixer experiències d’economia, educació i cultura alternatives. Per nosaltres poder tenir contacte directe amb les persones, poder explicar tranquil·lament què és una banca ètica, cooperativa i ciutadana, respondre dubtes i recollir suggeriments és fonamental: volem ser part d’un teixit social cohessionat, establir relacions de proximitat i confiança entre persones i entitats de l’economia social i solidària i prendre decisions democràticament.

20150321_112540

Un exemple d’aquesta voluntat de treball col·lectiu va ser la taula rodona en què participàrem juntament amb Som Energia, Arç Assegurances, Oikocredit Catalunya i Eticom Som Connexió.

Taula Rodona

I no cal deixar de banda la repercusió mediàtica que ha tingut la Fira, en els mitjans tradicionals (premsa, ràdio i televisió) com, sobretot, a les xarxes socials.

Ara també és temps de fer balanç intern i de reflexionar sobre els aspectes a millorar de cara a l’edició següent. Perquè si una cosa ha de quedar clara és que aquesta ha estat la primera de moltes edicions de la Fira del Mercat Social de Mallorca i que esperem es repliqui a Menorca i Eivissa.

DSCN0060 DSCN0058 DSCN0059 DSCN0057 DSCN0054DSCN0052 DSCN0053

Anuncis

2 Respostes

  1. enguany hi volia dur els alumnes de l’IES Ramon LLull.
    Seria possible començar-la en divendres? Gràcies.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: